Dékáni köszöntő

Tisztelt Érdeklődő!

Szeretettel köszöntöm a XXXIV. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Társadalomtudományi Szekciójának honlapján!

Örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy 2019 tavaszán e nagy hagyományokkal rendelkező, európai mércével is mérve, egyedülálló verseny társadalomtudományokat felölelő szekcióját a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán rendezhetjük meg. Az OTDK hosszú idő óta kitüntetett helyet foglal el a hazai tudományos életben, hiszen ez a rendezvény az, amelyik alkalmat ad arra, hogy a hazai felsőoktatási intézményekben, illetve a határainkon túl tanuló, kiemelkedő tehetségű magyar diákok bemutatkozhassanak ifjú kutatóként, és inspiráló szellemi környezetben összemérhessék tudományos felkészültségüket.

Az OTDK-n való részvétel egyedülálló lehetőséget jelent a magyar diákok számára a szakmai tudományos közéletben való megjelenésre, és arra, hogy a jövendő értelmiségiek és tudósok utánpótlásaként tudományos érteket hozzanak létre.

A SZIE Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara már több alkalommal is otthont biztosított OTDK szekcióknak (Közgazdaságtudomány, Had- és rendészettudomány), ami minden egyes alkalommal megtiszteltetés és ugyanakkor komoly kihívás is volt számunkra. Ez alkalommal is hasonlóan nagy izgalommal készülünk az előttünk álló eseményre, hogy annak színvonala kifogástalan legyen és valamennyi vendégünk legnagyobb elégedettségére szolgálhasson.

Célunk olyan feledhetetlen szakmai-tudományos és kulturális élményt nyújtani a konferencia valamennyi résztvevőjének, amivel jó hírét viszik mind a tudományos diákköri tevékenységnek, mind a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának itthon és a határainkon túl egyaránt!

A szekció honlapján igyekszünk minden, a konferenciával kapcsolatos információt biztosítani a Tisztelt Érdeklődő számára, segítségül szolgálni ahhoz, hogy a honlap látogatása mind a felkészülésben, mind a szekcióban folyó munka során segítségükre lehessen.

Sikeres felkészülést, eredményes kutatómunkát és konferenciarészvételt kívánok!

Találkozzunk 2019. április 24-26. között Gödöllőn!

Dr. Káposzta József
dékán